2011. július 3., vasárnap

Brauswetter János zsebóra

Egy kedves Barátom öröksége, "csak" annyi közöm van hozzá, hogy én csináltattam meg anno a billegőtengely cserét... Magyar exportra gyártott svájci óra, mely a forgalmazó órásmester nevével készült... Egyes elméletek szerint az ilyen órák darabokban jöttek, és az adott órás szerelte őket össze... Léteztek márkás darabok is, ott a mester neve mellett általában az adott márkanév is feltüntetésre került... Amúgy Brauwetter a kor nagy spílere lehetett, sokszor bukkan föl zsebóra a szegedi órás nevével... Szép, antik svájci werk, bimetálos billegőkerékkel, mely a hőingadozás kienyenlítése miatt lett így kialakítva...


10 megjegyzés:

  1. Jó az új dizány a szkrollozhatósággal!
    Ez a Brauswetter meg elég szerény szerkezet, sajnos. Érdekes, hogy semmit nem tudni arról, hogy szerelve jöttek-e a szerkezetek, vagy ömlesztve, darabokban.

    VálaszTörlés
  2. Nem olyan rossz ez... engem kicsit az Omega zsebóra szerkezetre emlékeztet... Üdv!!! g.

    VálaszTörlés
  3. A Brauswetterek Omega szerkezeteket használtak tudomásom szerint és itthon szerelték össze őket.

    VálaszTörlés
  4. Nekem nagyon tetszenek!
    Nekem Rokonom volt Brauswetter János hisz jómagam is Brauswetter vagyok... :)

    VálaszTörlés
  5. http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2014/08/13/kihalt_szakmak

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt Brauswetter Úr. Kutatom a nagyhírű Brauswetter János Szegeden órák forgalmazóinak életét és munkásságát. Rengeteg anyagom gyúlt össze. Írtam is az erdeiségről. Keresem azt a személyt aki Brauswetter márkafeliratot alkalmazót 1940 után gyártott karóra szerkezetekre. Tisztelettel várnék minden információt. Vályi Huba valyi.huba@t-online.hu

    VálaszTörlés
  7. Dear sir what is the history behind Brauswetter Janos watch company? I see a great deal of information but I donot speak or read Hungarian. Could you help. I have a hunter case silver watch I am trying to date.

    VálaszTörlés
  8. Dear sir what is the history behind Brauswetter Janos watch company? I see a great deal of information but I donot speak or read Hungarian. Could you help. I have a hunter case silver watch I am trying to date.

    VálaszTörlés
  9. Brauswetter jánosról egy remek cikk:
    https://magyarorasok.blogspot.com/2021/04/brauswetter-janos-szeged.html

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a linket a cikkhez!

    VálaszTörlés